Öne Çıkanlar 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler İletişim Başkanı Fahrettin Altun öğretmen

İl Öğretmen Akademilerine Yönelik Talepler (4 Ocak 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''4 Kasım 2023 tarihinde açılış dersi Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin tarafından verilen İstanbul Öğretmen Akademilerinin açılış töreninde Sayın Bakanın yapmış olduğu “Öğretmen arkadaşlarımızın meslekleriyle ilgili teorik, teknolojik gelişmeleri izlemesi gerekiyor. Milli Eğitim Akademisini önümüzdeki bahar aylarında kurmuş olmayı temenni ediyoruz. Yasal altyapısını çalışmaya başladık.” Açıklamasıyla Milli Eğitim Akademilerinin tekrar açılacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Geçmiş yıllarda da Bakanlığınızda benzer çalışmalar yapılmış ancak Öğretmen Yetiştirme İl Akademilerinin kontrolsüz olması, denetimlerinin düzenli yapılmaması sebebi ile mevzuata, öğretmen yetiştirmeye, hukuka aykırı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile ilgisi olmayan eğitimler verilmesi sebebi ile Bakanlığımız tarafından çalışmalarının durdurulduğu duyurulmuştu.

Yeni dönemde açılması planlanan İl Öğretmen Akademilerinde de benzer sorunlarla karşılaşılmaması adına; bu kurumlarda açılacak eğitimlere yönelik yönetmelik, yönerge veya kılavuz yayınlanması; bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlükleri bilgilendirilerek denetim, kontrol ve izinlerinin Bakanlığınız onayına bağlı olması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.