Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı TRT EBA TV

İlkokullarda Sınıf Geçme ve Kalma Düzenlemesi (18 Ocak 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınıza bağlı ilkokullarda öğrencinin sınıf geçme ve kalma durumu ilgili yönetmeliğe göre yapılmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi, Madde 31 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397)’e göre “İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir. Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27. maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.” ibaresi yer almaktadır. İlgili madde uyarınca öğrenci sınıf düzeyi ve kazanımlarını başarıyla tamamlayamamış olsa bile veli isteği olmadığı sürece sınıf tekrarı yapmamaktadır. Bu durum sınıf ve yaşının gereği yeterliliğini tamamlayamayan çocuğun bir üst sınıfın kazanımlarını edinmesi noktasında sorunlar yaşamasına, dolayısıyla okuldan uzaklaşmasına sebep olmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesinde değişiklik yapılarak ilkokullarda sınıf geçme ve kalma durumlarının ortaokul ve imam hatip ortaokullarında olduğu gibi ders yılı sonunda oluşturulacak Öğretmenler Kurulu tarafından değerlendirilmesine imkan verilmesi ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.