Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

İmam-Hatip Liselerine Yönetici Görevlendirme (20 Mayıs 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği'nin 5. maddesinin (d) bendinde ''görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birinde aylık karşılığında okutabileceği ders bulunmak'' koşulu açıkça ifade edilmektedir. Ancak, bünyesinde ortaokulu bulunan imam-hatip liselerine yönetici seçiminde lisede okutabileceği dersi olan öğretmenlerin yönetici olarak atanması için MEBBİS'de başvuru ekranının açıldığı, aynı okulların ortaokullarında okutabileceği dersi olan öğretmenlere başvuru ekranının açılmadığı tespit edilmiştir. Bu durum öğretmenler arasında eşitsizliğe neden olmaktadır.

Konunun incelenerek İmam-Hatip Liselerinin Ortaokullarında okutabileceği dersi olan öğretmenlere de MEBBİS'de başvuru ekranının açılması hususunda gereğini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.