Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

İYEP Kursları (27 Şubat 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarının ilkokul seviyelerinde öğrencilerin akademik gelişimlerine destek olmak amacı ile “İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP)” açılmaktadır. İYEP’te görev alan öğretmenlerimize eğitim öğretim yılı içerisinde 160 saati geçmemek üzere ek ders ödemesi yapılmaktadır. İlgili kurslar hafta içi ve hafta sonları olarak planlanmakta ve okul saatleri dışında görev alınmaktadır. Ancak benzer çalışma saati ve içeriği olmasına rağmen Ortaöğretim kurumlarında verilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) öğretmenlere artırımlı ek ders ödenmemekte, bu durum kademeler arası “Eşit İş Eşit Ücret” maddesine aykırılık oluşturmakta ve hak kayıpları yaratmaktadır.

Benzer bir durum; İYEP’in işleyişi, kontrolü, iş ve işlemlerinden sorumlu ilkokullarda görevli idareciler (Müdür, Müdür Yardımcısı) için de geçerli olup DYK’lerde görevli idareciler, görev aldıkları kurs için ödeme alabiliyorken kademe farkından kaynaklı ödeme alamayan ilkokul idarecileri için hak kaybı oluşmaktadır.

İYEP kapsamında Türkçe, Matematik gibi temel derslerin yanında Psikososyal Destek Hizmetleri de tanımlanmış olmasına ve takibini okullardaki rehber öğretmen/psikolojik danışmanların yürütmesine rağmen, ilgili kılavuz gereğince resmi olarak görev tanımlanamadığından rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar da kurs ücretinden faydalanamamaktadır.

İlgili kılavuz ve yönetmelikte değişiklik yapılarak; İYEP ücret ve kurs saatlerinin DYK’deki gibi hesaplanması ve İYEP’te görevli idareci, sınıf öğretmenleri, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarının ücret ve saatlerinin DYK’de olduğu gibi düzenlenmesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.