Öne Çıkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarım ve Orman Bakanlığı engelliler altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği

Kamu Şeflerine 3600 Ek Gösterge Verilmesi (16 Kasım 2023)

Genel Başkan Emir Kazak imzalı resmi yazıda ''Memuriyette belirli bir süre tecrübe kazanmış, yükseköğrenim mezunu personel arasından görevde yükselme sınavları sonucu başarı gösterip yönetim hizmetleri grubundaki şef pozisyonuna atanan kamu çalışanlarına 7417 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereği 3600 ek gösterge hakkı verilmemiştir. Oysa pozisyon gereği şefe bağlı olarak görev yapan sayman ve sayman yardımcıları bile 3600 ek gösterge hakkından yararlanabileceği 7417 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da belirtilmiştir.

Kamu yönetim kademeleri arasındaki hiyerarşiyi ve çalışma barışını bozan bu tür yasal çelişkilerin bir an önce giderilmesi, Kamu Şeflerine 3600 ek gösterge hakkının verilmesi hususunda bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.