Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu Engelsiz Fakülte ve Engelsiz Kampüs Bayrakları emekli atama Milli Eğitim Bakanlığı

Kayıtlardaki Bağış Konusunu Ortadan Kaldırmak İstiyoruz

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''17 Haziran'dan bir hafta sonra İstanbul'da tüm okul yöneticilerimizle 2022-2023 eğitim öğretim yılında okulların temizlik, kırtasiye malzemesi, küçük onarımları, büyük onarımları, donatımlarıyla ilgili her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok kapsamlı bir istişare toplantısı yaptık. Bu sembolik toplantımızı daha sonra Ankara'da yaptık, İzmir'de yaptık, Erzurum'da yaptık. Artık her gittiğimiz ilde okul yöneticilerimizle bir araya geliyoruz. Okul yöneticilerimiz tatil yapmadan okulları yeni döneme hazırlamak için gece gündüz çalışıyor ve Millî Eğitim Bakanlığı olarak şunu göstermek istiyoruz: Yıllardan beri hükûmetin eğitime bu kadar yatırım yapmasına rağmen sanki Millî Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılayamıyormuş gibi bir yanlış algıyı ortadan kaldırmak ve okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü gücümüzün, kapasitemizin olduğunu tüm kamuoyuna duyurmak... 2022-2023 eğitim öğretim yılı başladığı zaman da öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz yepyeni binalara, sorunlara çözülmüş, çok güzel eğitim ortamlarına kavuşsunlar istiyoruz.

Tüm illerimizde, tüm il müdürlerimizi alarma geçirdik. Okul yöneticilerimiz kesinlikle okula kayıtlarla bağış almayacak. Bir veli isterse okulun güçlenmesi için okul aile birliğine bağış yapabilir. Ama kayıtla kesinlikle ilişkilendirilmeyecek. Allah'a şükür, bu süreçte çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Yanlışlık yapan 65 okulumuza da teftiş kurulumuz gerekli incelemeleri yapıyor.

Ankara'nın tüm okullarının ihtiyaçlarını karşılamak, daha iyi noktaya getirmek bizim boynumuzun borcu. Beşeri sermayeyi ne kadar nitelikli bir şekilde yetiştirebilirsek ne kadar güçlü bir şekilde, dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilir duruma getirebilirsek bu ülke, bu devlet ebet müddet varlığını sürdürmeye devam edecek.

Öğretmenlerimiz müsterih olsunlar, inşallah bu süreç çok suhuletli bir şekilde bitecek ve 2023 yılında çok büyük sayıda uzman öğretmen ve başöğretmenle Millî Eğitim Bakanlığı, çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.