Öne Çıkanlar engelli A101 Aktüel Ürünler Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim Milli Eğitim Bakanlığı

Mahalli Seçim Tarihinin Değiştirilmesi Talebi (8 Nisan 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlar sonucu; bazı ilçelerde seçimlerin tekrarlanacağı duyurulmuştur. Bu çerçevede, Mahalli Seçimlerin 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirileceği açıklaması yapılmıştır.

Ancak aynı tarihte Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencilerinin gireceği Merkezi Sınav (LGS) uygulanacaktır. Bu durumda, okullarda sandık kurulacak olması nedeniyle, aynı tarihte gerçekleştirilecek seçimler ve sınav öğrencilerimizi olumsuz etkileyebilecek olup fırsat eşitliğine zarar verecektir. Ayrıca, sınav tarihi ve seçim tarihinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle öğretmenlerin hem sınav görevinde hem de seçim kurulunda görev alamayacakları açıkça görülmektedir.

Bu nedenle, öğrencilerimizin sorunsuz bir sınav geçirmesi, olası mağduriyetlere karşı önlem alınması, sınavın güvenirlik ve geçerliliğinin artırılması, öğrencilerimizin ve ailelerinin kaygılarının ortadan kaldırılması adına, Mahalli Seçim tarihlerinin Merkezi Sınav (LGS) tarihinden farklı bir güne alınması gerekliliği ortadadır.

Anayasamızın 42. maddesi ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde, bu durumun önemini göz önünde bulundurarak,  sınav tarihi ve seçim tarihinin aynı güne denk gelmeyecek şekilde gerekli düzenlemelerin yapılması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.