Öne Çıkanlar A101 23 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Işın Karaca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları Erişime Açıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Çocuklarımızın sadece akademik becerilerini güçlendirmek için değil aynı zamanda onları sosyal ve kültürel becerileri yönünden de güçlü insanlar olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizi yaz tatilinde de desteklemek amacıyla bir dizi projeler, faaliyetler yürütüyoruz. Bu kapsamda geçen hafta açıkladığımız üzere bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz için yaz okulları açıyoruz.

Bakanlık olarak ilk ve ortaokul öğrencilerinin eğlenerek öğrenmesini sağlamak, bilim ve teknolojiye olan merakını güçlendirmek ve doğayla ilgili farkındalığını artırmak amacıyla iki kitap hazırladık. İlkokul kitabında 36, ortaokul kitabında 35 konu başlığı altında okuma metinleri, etkinlikler, oyunlar ve bulmacalar yer alıyor. Kitaplarda yer alan 25 oyun ve bulmaca etkinliği, öğrencilerin çevrim içi uygulama yapması amacıyla etkileşimli olarak düzenlendi. Ayrıca 12 etkinlik de öğrencilerin daha kolay uygulama yapmasını sağlamak amacıyla videolarla desteklendi.'' demişti.

İlkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileriyle ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, kitaplara çevrim içi olarak ulaşabilecek. MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden 17 Haziran 2022 tarihinde erişime açıldı.

MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitabı - İlkokul için TIKLAYINIZ.

MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitabı - Ortaokul için TIKLAYINIZ.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.