Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

MEB KİK Nisan 2022 Çalışma Raporu

Kurum İdari Kurulu Başkanı Bakan Yardımcısı Bakan a. Nazif Yılmaz imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile ilgili yönetmelikler çerçevesinde bakanlıklarda oluşturulan Kurum İdari Kurulları, her yıl Nisan ve Ekim aylarında toplanığ yetkili sendikanın önerilerini değerlendirerek ''Çalışma Raporu'' hazırlanmaktadır.

Bu çerçevede merkez ve taşra teşkilatı birimleri, Bakanlığımız Kurum İdari Kurulunca hazırlanan ve bir örneği ekte gönderilen ''Nisan 2022 Çalışma Raporu''nda yer alan görev, yetki ve sorumlulukları kapsamında değerlendirilecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KURUM İDARİ KURULU ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2022)

Milli Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulunun Nisan 2022 Toplantısı, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın başkanlığında 13 Nisan 2022 tarihinde yapılmış ve toplantı sonucunda; Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanlığının Kurum İdari Kuruluna sunmuş olduğu önerilerden aşağıda belirtilenlerin Bakanlığımızın ilgili birimlerince değerlendirilmesi uygun görülmüştür.

-Görevde yükselme sınavı takvime bağlanarak 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilmeli; sınav takvimi ilan edilmelidir.

-Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik kapsamında bölge hizmetine bağlı yer değişikliği işlemlerinde, bölge hizmet süresinin tespitinde 30 Eylül tarihi esas alınmalıdır.

-Sözleşmeli personelin yıl içerisinde kullanılmayan yıllık izin sürelerinin bir sonraki yıla devri için MEBBİS üzerinde gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

-Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 40’ıncı maddesi, Danıştay kararı doğrultusunda ivedilikle yeniden düzenlenmelidir.

-Öğretmenlerimizin il içi yer değişikliği işlemlerinin mağduriyet üretmeyecek, adil ve hakkaniyete uygun olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde ve tercihleri itibarıyla hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya konularak norm açığı oluştukça yer değişikliği taleplerinin bu sıraya göre karşılanması konularında Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmalıdır.

-Eğitim ve öğretim hizmetinin sunumu sırasında veya bu görevlerden dolayı eğitim kurumlarında çalışan personele karşı işlenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsamında yürütülmekte olan işlemler ve davalarda talebi üzerine personele Bakanlıkça hukukî yardım yapılması ve ceza davalarına müdahil olunması yönünde düzenleme yapılmalıdır.

-Bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama süreçlerinde uygulayıcı seçimi ve görevlendirilmesinde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli rehberlik öğretmeni ve özel eğitim öğretmenlerinin bütününü kapsayan adil ve eşit bir görev dağılımı sağlanmalıdır.

(Yukarıdaki önerinin Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce değerlendirilmesi.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.