Öne Çıkanlar refah payı ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öğretmen tezsiz yüksek lisans uygulaması

MEB'den Kompozisyon ve Resim Yarışması Duyurusu

"Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende" konulu kompozisyon yarışması ile "Türkiye'nin İlk Uzay Yolculuğu" temalı resim yarışması başvuruları 12 Şubat-20 Mart 2024 tarihleri arasındadır.

1) PROJENİN ADI

Bakanlığımıza bağlı resmî ortaokullar ve imam hatip ortaokulları arasında “Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!” konulu kompozisyon ve “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu” konulu resmî ilkokullar arası resim yarışması.

2) KONUSU

Ülke genelinde Bakanlığımıza bağlı resmî ortaokullar ve imam hatip ortaokulları arasında “Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!” konulu kompozisyon ve “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu” konulu resmî ilkokullar arası resim yarışması düzenlenmesi.

SÜRESİ

Başlangıç Tarihi: 12.02.2024
Bitiş Tarihi: 26.04.2024

3) ALANI

Ülke geneli

4) HEDEF GRUBU

Tüm resmî ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile resmî ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler.

5) AMACI

a. Öğrencileri bilim ve uzay keşiflerine karşı daha fazla ilgi duymaya teşvik etmek,
b. Öğrencilerin uzaya ve astronominin önemine dair farkındalığını artırmak,
c. Öğrencilerin astronomi ve uzay bilimlerine bakış açılarını genişletmek,
ç. Öğrencilere evrenin genişliği, galaksiler, yıldızlar, gezegenler ve diğer uzay fenomenleri hakkında bilgi edinme fırsatı sunmak,
d. Öğrencilere astronominin temel prensiplerini anlamaları için bir şans sağlayarak bilimsel meraklarını geliştirmelerine yardımcı olmak,
e. Öğrencilerin ilgi ve becerilerini keşfetmelerini sağlamak.

Yarışma şartnamesine https://tegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_02/07141437_yarismasartnamesi.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.