Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı TRT EBA TV

Mesleki ve Teknik Liselerde Döner Sermaye (7 Şubat 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Mesleki ve Teknik Liseler ile MESEM’ lerde okul türüne uygun işletmeler açılarak üretim yapılmakta ve döner sermaye; okul bütçesi, öğrenci ve öğretmenlere kazandırılmaktadır. Ancak sendikamıza gelen bilgiler doğrultusunda uygulamanın ve işletmeden elde edilen kar dağıtımının illere ve okullara göre farklılaştığı bildirilmiştir.

Döner sermaye uygulaması bulunan kurumlarda işletmede ve üretim kısmında görev alacak öğretmenler neye göre belirlenmektedir? Görev almak isteyen öğretmenlere neye dayanarak görev verilmemektedir? İşletme gelirinden elde edilen kar Alan Şefi veya idarenin inisiyatifine göre mi öğrenci ve öğretmenlere paylaştırılmaktadır? Sendikamızca konu ile ilgili mevzuat taraması yapıldığında farklı bilgiler içeren   yönetmelik ve görüş yazılarına rastlanmıştır.

İllere göre uygulama ve ödeme farklılıklarının ortadan kalkması adına dikkate alınacak ilgili mevzuatın tarafımıza bildirilmesi, konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine de bilgi verilerek ikiliğin giderilmesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yukarıda belirtilen soruların cevaplanarak sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.