Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Mülakat ve Alan Değişikliği Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; şu an yürürlükte olan mevzuata göre mülakat yapmanın yasal bir zorunluluk olduğunu belirterek bazı çevrelerin öğretmen adaylarını popülist söylemlerle siyasi malzeme yaptıklarını, öğretmen adaylarının bu çevrelere pirim vermemeleri gerektiğini söyledi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; ilkesel olarak alan değişikliğini doğru bulmadıklarını ancak bu konuda kimsenin hakkının yenmeyeceği bir formül üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; bundan önceki Öğretmen Odası Buluşmaları'nda olduğu gibi bundan sonra da öğretmenlerin talep ve beklentilerini yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''İstediğimiz her şeyi konuşabiliriz. Hiçbir şey aklınızda kalmasın. Farz edin ki okuldaki öğretmenler odasında toplantı yapıyoruz.'' dedi.

Hürriyet'e değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Öğretmenler Odası Buluşmalarını hayata geçirirken her şeyden önce amacımız, istişare kültürünü kurumsal hale getirebilmekti.

Biz çok büyük bir aileyiz. Özellikle eğitim öğretim süreçlerini yönetirken, sahanın ihtiyaçlarını tespit ederken öğretmenlerimizle fikir alışverişinde bulunmak bizim için son derece kıymetli. Bu toplantılarla öğretmenlerimizin düşünceleri, öneri, talep ve beklentilerini dinliyoruz. Sahada ihtiyaç duyulan bir konuyu ilk ağızdan öğrenmiş oluyoruz. Bakanlık olarak politikalarımızı belirlerken sahadan gelen talepleri göz önünde bulundurmak ve işin mutfağında yer alan öğretmenlerimizin sesine kulak vermek bizim referans değerlerimiz. Bu kapsamda her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz buluşmalarda yaptığımız istişareler sonucunda; öğretmenlerin hizmet affından öğrencilerin sınıf tekrarına, öğretmenlerin mazerete bağlı il emrinden açık öğretim liselerine geçişleri zorlaştıran düzenlemeye kadar birçok uygulamayı hayata geçirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana hayata geçirdiğimiz bu uygulamaların birçoğunu sahanın sesine kulak vererek gerçekleştirdik.

Öğrenciyle, velisiyle, yeri geldiğinde servis şoförüyle, kantinciyle, okul aile birlikleri ile doğrudan temas kuran öğretmenlerimiz, bizim merkezden göremediklerimizi görebilir veya daha farklı açıdan değerlendirebilirler. Bu katkılar bizim için yol gösterici oluyor. Dolayısıyla ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ ile karar verme süreçlerinde ‘en büyük gücümüz, öğretmenlerimizdir’ anlayışıyla öğretmenlerimizi tüm karar alma bu süreçlerimize dâhil etmiş oluyoruz. Benim kendimi en mutlu hissettiğim buluşmalar bunlar. Katılan, katkı veren öğretmenlerimin hepsine teşekkür ediyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.