Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı TRT EBA TV

Mülakat ve Ücretli Öğretmenlik Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mülakatın kaldırılacağına dair verdiği sözü hatırlattı ve ücretli öğretmenliğin modern kölelik olduğunu söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mülakat konusunda Cumhurbaşkanımız söz verdi, mülakat kalkacak! Valiliklerimizin resmi beyanlarına göre hali hazırda; 69 ilde norm kadro ihtiyacı 91 bin 484; 71 ildeki ücretli öğretmen sayısı ise 66 bin 780. Bu durumda, ihtiyacı karşılayacak sayıda ve adil branş kontenjan dağılımıyla öğretmen ataması kaçınılmazdır.'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ücretli öğretmenlik konusunda; ücretli öğretmenlik modern köleliktir! Valiliklerden sendikamıza gelen bilgilere göre, bu öğretim yılında 71 ilde 66 bin 780 ücretli öğretmen görevlendirildi. Asgari ücretin 17.002 TL olduğu günümüzde, bu arkadaşlarımızın tamamı asgari ücretin yarısı kadar bir gelirle çalışmaktadır. Bu kabul edilemez! Bir ÖĞRETMENİN, asgari ücretin dahi altında bir gelire mahkum edilmesi bu ülkenin ayıbıdır! Bu ayıptan kurtulmanın yolu da ücretli öğretmen görevlendirmesine ihtiyaç kalmayacak sayıda KADROLU öğretmen ATAMASI yapmaktır. Eğitimde tasarruf olmaz! Eğitimde bahane olmaz!'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.