Öne Çıkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar altılı masa

Mülakatın Kaldırılması (27 Mart 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN öğretmen atamalarında mülakatın yapılacağını ifade etmiştir. Yapılacak mülakata çağrılacak kişi sayısı düşünüldüğünde yaklaşık 1 saat sürecek mülakat zaman, iş yükü, mülakatı yapacak komisyon sayısı, komisyon üyelerinin yetkinliği, fiziki mekân, komisyon üyelerinin asıl işlerini aylarca aksatması açısından sıkıntı yaratacaktır. Aynı zamanda her bir adaya farklı komisyon üyelerince mülakat yapılması objektif değildir ve hukuki olarak da eşitlik ilkesine aykırıdır. Aynı komisyonun her bir adaya mülakat uygulaması da mümkün değildir. 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN’ in açıklamaları, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın mülakatların kaldırılacağına dönük açıklamalarına da ters düşmektedir. Sendika olarak bu sözün ve geçmişte birçok mağduriyete sebep olan mülakatların kaldırılmasını talep ediyoruz. Öğretmen atamalarında yazılı sınavla kazanılmış haklar mülakatla ortadan kaldırılmamalıdır. Mevcutta güvenlik soruşturması ve aday öğretmen süreci vardır.  Bu süreçte eğitim, uygulama ve sınav mevcuttur. Mülakat yerine bu süreç değerlendirilmelidir. Ayrıca Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN’in 68 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu belirttiği açıklamaya rağmen Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK emekli olan kişi sayısı kadar kontenjan verileceğini belirtmiştir. Bakanlığınıza bağlı çalışan ücretli öğretmen sayısı da düşünüldüğünde Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN’ in ifade ettiği sayıda atama yapılması gerekliliktir.

Konu ile ilgili çalışmaların yapılarak; ihtiyaç dahilinde atama sayılarının belirlenerek bir an önce atama takviminin yayınlanması ve  mülakatın kaldırılması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinizie arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.