Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ÖSYM

Nöbet Görevi İle İlgili Yapılacak Değişiklik (15 Eylül 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 08.09.2023 tarih ve 32303 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan yönetmelikte yapılan değişiklikle 36. Maddenin (ç) bendi “ç) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yıllık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmez.” şeklinde daha önce bir (1) yıl olarak belirtilen isteğe bağlı nöbet süresi iki (2) yıl olarak değiştirilmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde bu değişikliğin yapılmadığı ve hâlâ bir (1) yıl olarak kaldığı görülmekte, bu da Bakanlığınıza bağlı okullarda farklı kademelerde çalışan öğretmenlerin farklı uygulamalar sebebiyle hak kayıplarının oluşmasına sebep olmakta, mağduriyet doğurmaktadır.

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde de Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikteki ilgili maddesinde olduğu gibi “Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yıllık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmez.” şeklinde düzenleme yapılarak oluşabilecek mağduriyetin giderilmesi ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.