Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

Öğretmen Atama Sayısı Eğitimin İhtiyacına Göre Belirlenir!

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz.'' dedi ve tepkileri üzerine çekti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bakanlıklara bu sene sadece emekli olanların yerine eleman alma prensibini getirdik. Sağlık hariç, çünkü sağlıkta yeni şehir hastaneleri devreye giriyor” diyerek dahiyane tasarruf modelini açıklayan Sayın @memetsimsek ’le ivedi şekilde bir araya gelin. Ve kendisine yeni hizmete giren okul sayısı, yeni açılan derslik sayısı ve çağ nüfustaki artış sayısı hakkında bilgi verin. Verin ki, böylesi akla ziyan söylemlerle ikna edici ve ülke gerçeklerinden haberdar olmaktan fersah fersah uzak kaldığını idrak etsin! Ayrıca  Sayın Şimşek’e ‘eğitimde tasarruf olmayacağını’ söylememize de hiç gerek yok! İfadelerinden anlıyoruz ki, eğitime çok farklı açıdan bakıyoruz…'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bir başka açıklamasında ''Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlıklarda emekli sayısından fazla personel alımına izin vermeyeceklerini açıklamış! Her yıl ortalama 20 bin öğretmen emekli olduğuna göre, atama sayısı buna göre mi olacak? Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, siz Bakanlar Kurulu Toplantısında birbirinizle görüşmüyor musunuz? Bu ülkenin Milli Eğitim Bakanlığı aylar önce öğretmen ihtiyacının 68.000 olduğunu duyurmuşken, siz hangi veri ya da öngörüye göre atama kontenjanı belirleyebiliyorsunuz? Sayın Şimşek’e tavsiyemiz; sahaya inerek okullarımızı bir ziyaret etmesidir. Sadece 76 ilde 71.761 ücretli öğretmenin görev yaptığını, 99.886 norm açığı olduğunu öğrendiğinde bakalım aynı tutumunu sürdürebilecek midir?'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Sayın Bakan yüzbinlerce eğitim fakültesi mezunu öğretmenimiz atama beklerken bu açıklamanızı nereye koyalım? Hazine ve Maliye Bakanlığı ulufe makamı mı ki, “kimse benden bir şey istemesin” diyorsunuz? Hiçkimsemin, genç meslektaşlarımızın hayalleriyle oynamaya hakkı yoktur!'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oya keretli 1 ay önce

Sosyal hizmetler bu dönem mezun olacağım.Sizlerle çalışmak istiyorum.Önlisans