Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

Öğretmen Atamaları (18 Ocak 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN’in 2023 KPSS puanı ile öğretmen atmalarına yönelik Eylül ayında yapmış olduğu açıklamada “Bütçe konunu ile bağlantılı bir durum. Gündeme geldiğinde bize ayrılan kadro belli olacak. Mutlaka atama olacak. Önümüzdeki yılın mart ayına kadar atama sürecini tamamlamış olacağız yeni döneme ilişkin. Cumhurbaşkanımıza da bu şekilde değerlendirmelerimizi yaptık. Sayı ve süreçle ilgili detayları önümüzdeki günlerde paylaşacağız." ifadelerine yer vermiştir. Buna rağmen mart ayında tamamlanacağı ve eylül ayı itibariyle açıklanacağı belirtilen ilk atama sayısı, kontenjan dağılımı ve ilk atama kılavuzu halen yayımlanmamıştır.

Bakanlığına bağlı kurumlarda yaklaşık 70 bin ücretli öğretmenin çalıştığı ve öğretmen ihtiyacının buna göre planlanması gerektiğinin atama sayıları belirlenirken göz önünde bulundurulması, ayrıca Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın mülakatların kaldırılacağı sözünün yerine getirilerek yapılacak olan atamaların mülakatsız gerçekleştirilmesi, atamaların bir an önce yapılması taleplerimiz doğrultusunda; Öğretmen atama kontenjan sayıları ile Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Kılavuzu ve Duyurusunun ne zaman yayınlanacağı ile ilgili 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.