Öne Çıkanlar öğretmen İstihdam Seferberliğine İİBF Mezunları da Katılmalıdır BİM Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Öğretmen Atamaları Takvimi Seçimden Sonra

Öğretmen Abdullah Damar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, okul ziyareti sırasında öğretmen atamaları ile ilgili soru sorduğunu ve buna dair aldığı cevapları X hesabından aylardır atama bekleyen öğretmenler için paylaştı.

Öğretmen Abdullah Damar, yaptığı paylaşımda ''Sevgili gençler, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’e atama takvimi, atama sayısı ve mülakatlarla ilgili soruları sordum. Sayın Bakan özetle; atama takviminin seçimlerden sonra açıklanacağını, kontenjanın ihtiyaç ve bütçe çerçevesinde olacağını,1/Sevgili gençler, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’e atama takvimi, atama sayısı ve mülakatlarla ilgili soruları sordum. Sayın Bakan özetle; atama takviminin seçimlerden sonra açıklanacağını, kontenjanın ihtiyaç ve bütçe çerçevesinde olacağını,

Mülakatın, mevzuatta olduğunu, şu anda mülakat puanına göre atama yapıldığını, kendisinin % 50 KPSS puanı+% 50 mülakat puanına göre atama yapacağını, yapılacak mülakatın niteliğinin ise bir ders anlatımı şeklinde olacağını ifade etti. 

İlkokullarda Müzik, Beden Eğitimi ve Görsel Sanatlar derslerine branş öğretmenlerinin girmesi ile ilgili soruya Sayın Bakan, ihtiyaç duyulan öğretmen planlamasının yapılması ve  sınıf öğretmenlerinin ek dersinin düşünülmesi gerektiğini belirtti.'' dedi.

Gaziantep'te görev yapan öğretmenler ve okul yöneticileriyle iftar programında bir araya gelen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Bir hususu özellikle belirtmek istiyorum arkadaşlar. O da şu, Haziran ayından beri yaptığımız işlerin hemen hemen tamamının odağında öğretmen arkadaşlarımızın mesleki haysiyet, itibar ve onurlarını koruyacak tedbirler almak var. Attığımız her adımda bu hususları gözeterek hareket ediyoruz.

Son günlerde çok tartışma konusu olan hususlardan bir tanesi müfredatla ilgili çalışmalar, müfredatla ilgili tartışmalar. Orada da yine aynı şekilde yaptığımız müfredat çalışmalarının başka diğer sebeplerinin yanında bir tanesi de şu arkadaşlar. Şimdi kazanım sayımız fazla derslerde. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretimlerimiz. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız. O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara kaynatabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Dolayısıyla müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu. Biz 1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunların üstesine rahatlıkla gelebilecek düzeydeyiz. Hep beraber geleceğiz inşallah.'' dedi.

Gaziantep'te "Öğretmenler ve Okul Yöneticileri ile İftar" Programı'na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Son günlerde çok tartışılan hususlardan bir tanesi müfredatla ilgili çalışmalar. Orada da yine aynı şekilde yaptığımız müfredat çalışmalarının başka diğer nedenlerinin yanında bir tanesi de şu arkadaşlar. Şimdi kazanım sayımız fazla derslerde. Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor.

O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Bu nedenle müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu. Biz 1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunların üstesine rahatlıkla gelebilecek seviyedeyiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.