Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Öğretmen Ataması ve Mülakat Açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, ''Şimdi, mülakat konusuna gelince sanırım 2015 yılıydı, yaşanan olaylar nedeniyle mülakat kanunla Millî Eğitim Kanunu’na da girdi ancak ilk atamadan sonra Millî Eğitim Bakanlığı hiçbir zaman mülakat yapmadı. Mülakatta öğretmenlerin KPSS puanını aynı yazarak sıralamadan atamalarını yaptı. Son dönemde de “Bundan sonra mülakat olacak, olmayacak, Cumhurbaşkanının sözü…” Bir kere, bizim Cumhurbaşkanımızın sözü üzerine söz olmaz; çeşitli değerlendirmeler olur, daha iyi noktada bir şeyler yapmak adına arayışlar olur. Biz bir ara da şunu düşündük: Öğretmen Akademisi kuruldu, bu atamaları bunun üzerinden yapalım, en doğrusu da bu. Bundan sonra mezun olan arkadaşların Millî Eğitim Bakanlığı üzerinden akademiye alınması ve bunun üzerine de görevlerine başlayabilirler, bu da benim fikrim. Şimdi ben bunu söyledim diye yeni bir şey mi ortaya attım? Bir tartışmadır, bir fikirdir. O bakımdan, inşallah, en iyi şekilde yine açıklanacak kontenjanlarda Millî Eğitim Bakanlığımız atamalarını yapacaktır.'' dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, ''Öğretmen ataması konusu her zaman siyasetinin önemli bir gündemi oluyor. Aslında, bu noktada atama bekleyen öğretmenlerimiz üzerinden de biraz siyaset yapılıyor çünkü hatırlayın, Plan ve Bütçede olsun, buradaki konuşmalarda olsun “500 bin öğretmen atama bekliyor.” “600 bin öğretmen atama bekliyor.” diye başlayan ifadeler çoktur tutanaklarda. Ben Plan ve Bütçede soru olarak Bakana dedim ki: Son atamada kaç bin öğretmen atama için başvurdu? Bana gelen cevap: “125 bin.” ÖSYM’ye sorduğumuzda, 300-350 bin civarı öğretmenin KPSS’ye girdiğini görüyoruz ama kimse AK PARTİ iktidarı döneminde kamuya 800 bin öğretmenin alınıp -tabii, dışarıda kalanlar da var ama- özelde de 200 bine yakın öğretmenin çalıştığını hesaba katmıyor. Haklı olarak, her atama döneminde özelde çalışan öğretmenlerimiz de devlette görev almak ister. Bu başvuruların da -ki sizlerin söylediği kadar olmayan başvuruların da- buradan kaynaklandığını görüyoruz. Tekrar ediyorum: Döneminde 800 bin öğretmen atamış bir iktidara bu konuları söylüyorsunuz.

Şimdi, mülakat konusuna gelince sanırım 2015 yılıydı, yaşanan olaylar nedeniyle mülakat kanunla Millî Eğitim Kanunu’na da girdi ancak ilk atamadan sonra Millî Eğitim Bakanlığı hiçbir zaman mülakat yapmadı. Mülakatta öğretmenlerin KPSS puanını aynı yazarak sıralamadan atamalarını yaptı. Son dönemde de “Bundan sonra mülakat olacak, olmayacak, Cumhurbaşkanının sözü…” Bir kere, bizim Cumhurbaşkanımızın sözü üzerine söz olmaz; çeşitli değerlendirmeler olur, daha iyi noktada bir şeyler yapmak adına arayışlar olur. Biz bir ara da şunu düşündük: Öğretmen Akademisi kuruldu, bu atamaları bunun üzerinden yapalım, en doğrusu da bu. Bundan sonra mezun olan arkadaşların Millî Eğitim Bakanlığı üzerinden akademiye alınması ve bunun üzerine de görevlerine başlayabilirler, bu da benim fikrim. Şimdi ben bunu söyledim diye yeni bir şey mi ortaya attım? Bir tartışmadır, bir fikirdir. O bakımdan, inşallah, en iyi şekilde yine açıklanacak kontenjanlarda Millî Eğitim Bakanlığımız atamalarını yapacaktır. 800 bin öğretmenimizin üzerine yeni öğretmenler… Sanırım şu anda 1 milyon 20 bin civarında, 170 bin de özelde desek 1 milyon 200 bin öğretmenimiz görev yapıyor, hepsine minnettarız. Ben hep söylerim, onların ne ücretlerinin ne haklarının hesabı kitabı olmaz ama Hükûmet elindeki imkânlarla belirli şeyler yapmaya çalışıyor.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.