Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Öğretmen Ataması Yapılacak Mı? Bakan Özer Açıkladı!

Aile Okulu Projesi'nde bu yıl 2,5 milyon aileye ulaşmanın hedeflendiğini, şu ana kadar daha 2023'ün ilk ayı bitmeden 200 bin 251 aileye ulaştıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ailenin yapı taşının asıl kilit taşının kadın olduğunu ifade etti ve ''Çünkü kadın, medeniyeti kuran figür. Çocuklar, kadından, anneden, ailedeki anneden sadece süt içmiyor aynı zamanda dili içiyor. Çünkü dil medeniyetin taşıyıcısı, dil kültürün taşıyıcısı.'' açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''2000'li yıllarda lisedeki kız çocuklarının okullaşma oranları yüzde 39, bugün yüzde 96. Eğer siz eğitime erişemezseniz, kültürel iktidara, bir dil inşasına hiçbir zaman ortak olamazsınız. Aslında Türkiye'de yapılan operasyon da buydu. Bu ülkenin insanlarının değerleriyle birlikte eğitime erişimini engelleyerek, kültürel iktidardaki vesayet odaklarının sürdürülebilirliğini sağlamaktı. Aslında son 20 yılda eğitimde yapılan dönüşüm, kültürel iktidarı Anadolu sathına yaydı. Herkesin o sürece aktif, eşit bir şekilde fırsat eşitliğini merkeze alarak katılımını güçlendirdi. Bunların meyveleri çok uzun vadede alınacak.

Dil inşa edebilmeniz için öncelikle donanımlı olmanız lazım, medeniyetinizi tanımanız lazım, modern dünyayı tanımanız lazım, onları karşılaştırabilir müktesebata sahip olmanız lazım. Bu olmadığı müddetçe dil inşa edebilmeniz mümkün değil.

81 ilde Ağustos 2022'de başlattığımız projede hedefimiz 1 milyon aileye ulaşmaktı ama 4-5 aylık süreç içerisinde 1 milyon 147 bin 555 aileye ulaştık. Katılımcıların yüzde 73'ü kadınlardan oluşuyordu, 841 bin 267.

Tüm muhtarlarımızı, Aile Okulu eğitiminden geçiriyoruz. 2023 yılındaki hedefimiz 2,5 milyon aileye ulaşmak. Şu ana kadar, daha 2023'ün ilk ayı bitmeden 200 bin 251 aileye ulaştık.

Sadece anaokulu ve ilkokulu açmıyoruz. Köylerde halk eğitim merkezi de kuruyoruz. Yani oradaki vatandaşlarımızın ve özellikle kadınlarımızın, halk eğitim üzerindeki kurslara erişebilirliğini artırmak için, sadece tarım ve hayvancılık değil, Aile Okulu da dahil olmak üzere yaşam becerilerini güçlendirecek ve değerlerle tekrar temas edebilmesini sağlayacak çok sayıda kursu köylere ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 170 bin vatandaşımız ve ağırlıklı olarak kadınlarımız bu kurslardan faydalandı. 2022 yılında 13 milyon 584 bin 328 vatandaşımıza ulaştık. Bunun yüzde 60'ı, yani 8 milyon 191 bin 371'i kadınlarımızdan oluşuyor.'' dedi.

Öğretmen ataması konusuna da açıklık getiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda 1 tane olacak şekilde planlıyoruz.'' dedi. Diğer taraftan öğretmen adayları, "100 bin atama" talebiyle Ulus Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.