Öne Çıkanlar İstihdam Seferberliğine İİBF Mezunları da Katılmalıdır Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı ŞOK

Öğretmen Ataması Yapılacak Mı? Bakan Tekin Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Deprem sebebiyle ülkedeki kısıt bizi de sınırlandırdı. Bu yıl için 2 milyon öğrenciye ücretsiz bir öğün yemek veriyoruz. Zaten il müdürlükleri organize ediyorlar. 2 milyon da az bir öğrenci değil.

Bir akademi yapılanması hazırlığı içindeyiz. Kuruluşu için bir yasal düzenleme gerekiyor. Yasal düzenlemeyi de TBMM'nin onayına sunarız.
Biz kendi politikamızı kendimiz belirliyoruz. Maliye Bakanlığımızla istişare halinde öğretmen arkadaşlarımızın ekonomik problemlerini de çözmeye çaba sarf edeceğiz. Böyle bir şey olursa zaten Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımız duyurur. Öğretmen arkadaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili bütçe sınırları çerçevesinde yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çaba sarf ediyoruz.

Bazı yoğun, sıkıştığımız bölgelerdeki özel okulların boş kalan fiziki kapasitelerini kullanabilir miyiz diye Hazine Bakanlığımızla bir çalışma yapıyoruz. 'Yapacağız' diye bir şey yok sadece 'bu mümkün müdür, yapabilir miyiz' diye altyapısını oluşturuyoruz. Ne kadar boş kontenjan var? Boş kontenjanın olduğu yerlerde bizim ne kadar ihtiyacımız var? Bunları bizim sunacağımız şartlarla özel okulların şartları uyuşacak mı? Bunlar tamamen varsayım şu anda. Ama özel okulların boş olan kontenjanlarını, yazık, nihayetinde milli servet bunlar, değerlendirmeyi konuşuyoruz. Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Biz boş kontenjan durumlarını Maliye Bakanlığımızla paylaşacağız, onların bize sunacağı çerçeve her neyse o kapsamda biz de ilgili kişilerle formül üretebilir miyiz diye bakacağız. Kesinlikle yapacağız diye taahhüt ettiğimiz bir şey değil. Sadece kısa vadede bu problemi çözebilmek için formül arayışı içerisindeyiz.'' dedi.

''Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?'' sorusu üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Tabii ki mutlaka olacak. Bütçenin genel kuruldan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak personel sayısı bakanlıklar arasında dağılıyor. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.