Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı TRT EBA TV

Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları (5 Ocak 2024)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''1980 yılında kurulmaya başlanan öğretmenevleri eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyacını karşılamak, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını da imkânları ölçüsünde yerine getirmek, eğitim çalışanlarının sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile meslekî eğitim alanında gelişimlerine ilişkin faaliyetlere destek sağlamak amacı ile kurulmuştur. Ancak son yıllarda kamuya ve sivil konaklamaya açılan öğretmenevleri öğretmenlerin bu imkânlardan yaralanmasını ortadan kaldırmaktadır. Öğretmenler için güvenli konaklama ve dinlenme amacı ile işletilmesi gereken kurum adeta öğretmenlerin içine giremeyeceği kurumlar haline gelmiştir. Bu durum Ankara Başkent Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu veya büyük kentlerde bulunan öğretmenevleri için de geçerlidir. Gerek sağlık sorunları için, gerekse görevde yükselme sınavları veya dinlenme amaçlı büyük kentlere giden Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ve çalışanları, harici kamu personelleri ve sivil vatandaşlar otellerde konaklama yaptıkları için yer bulamama durumu ile karşı karşıya kalmaktadır. Asıl kuruluş amacı öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına konaklama ve dinlenme imkanı sağlamak olan öğretmenevleri kuruluş amacından uzaklaşmış adeta kamuya ve sivil vatandaşlara hizmet veren oteller haline getirilmiştir. Öğretmenevlerinde konaklama imkanı bulamayan eğitim çalışanları piyasadaki otellerde kalmaya zorlanmaktadır. Otel fiyatlarının gecelik 1500 -3000 TL arasında olan fiyatları öğretmenlerin ödeme gücünün çok üzerindedir.

Bu nedenle Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okullarının kuruluş amacı olan eğitim çalışanlarına hizmet anlayışına tekrar dönülmesinin, öncelikle öğretmenlere ve diğer eğitim çalışanlarına boş oda kaldığı takdirde kamu personellerine, şayet doluluk oranı tamamlanmamış ise sivil vatandaşların kalabileceği şekilde düzenleme yapılmasının doğru olacağını düşünmekteyiz. Bakanlığınızın bu yönde karar almasını ve bu sorunun eğitim çalışanlarını önceleyen bir yönetim anlayışı ile çözülmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.