Öne Çıkanlar Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu Mahalli İdare Birlikleri Personeli BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları A101

Öğretmenlere Dayatılan Zorunlu Veli Ziyareti Uygulaması (15 Nisan 2024)

Söz konusu resmi yazıda ''Bazı il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, kendisine bağlı okullara resmi yazılar göndererek öğretmenlerden veli ziyareti yapmalarını istemektedir. Hatta Kaymakamlar da bu konuda okul idarecileri ve dolaylı olarak öğretmenler üzerinde baskı kurmaktadır. Öğretmenlere ve okula kotalar koyularak belli sayıda veli ziyareti yapılması, bu ziyaretlerin kayıt altına alınması, fotoğraflar çekilerek Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesi gibi uygulamalar görülmektedir.  Farkı isimlerle projelendirilerek hayata geçirilmeye çalışılan veli ev ziyaretlerinin hiçbir yasal zemini bulunmamaktadır. Öğretmenin görevleri arasında böyle bir görev yoktur. Gönüllü olarak öğretmenler pek tabi ki istediği veli ile ev ziyareti planlayabilir. Fakat bunu genelleyerek tüm okul tüm öğretmenler üzerine baskı kurmak pratikte mümkün olmadığı gibi, angarya teşkil edecektir ve hukuki de değildir.

Bu bakımdan Bakanlık olarak bağlı birimlerinize veli ziyaretinin zorunlu tutulamayacağının bildirilmesi ve keyfi uygulamaların önüne geçilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.