Öne Çıkanlar TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği İYEP Kursları

Öğretmenlere Yıpranma Payı Verilmesi (21 Mart 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Öğretmenler ağır çalışma koşulları, meslek hastalıkları başta olmak üzere birçok önemli sorunla karşılaşmaktadırlar. Öğretmenler ders görevlerinin yanında öğrencilerin notlarını takip etmek, sınavlar hazırlamak, velilerle iletişim kurmak gibi görev sorumlulukları dışında da öğrencilerin hastalıklarından özel hayatlarına, okulun fiziki koşullarının sağlanmasından öğrencilerin temel ihtiyaçlarını kendi bütçelerinden karşılamaya kadar gönüllülük içeren birçok çalışmada da yer almaktadır. Bu yoğun iş yükü altında çalışan öğretmenlerin, özel hayatlarına zaman ayırmaları da zorlaşmaktadır.

Öğretmenlerin karşılaştığı sorunlar, artan şiddet haberleri mesleğin zorluğunu göstermektedir. Yapılan iş ve mesleğin riskleri ve yıpratıcılığı sebebiyle farklı meslek grubu çalışanları için emeklilik bakımından yıpranma (fiilî hizmet süresi zammı) hakkı uygulanmaktadır. Öğretmenlik mesleğinin de riskleri ve yıpratıcılığı göz önünde bulundurulduğunda öğretmenlere de 4 yıla 1 yıl olacak şekilde yıpranma payı verilmesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.