Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Öğretmenlerin 2022 Haziran Dönemi Mesleki Çalışmaları Nasıl Yapılacak?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''6 Ağustos'ta devir teslim töreninde ifade ettiğim şeyden Allah beni mahcup etmedi. Dönemi, yüz yüze eğitime bir gün bile ara vermeden kesintisiz bir şekilde, inşallah, 17 Haziran'da 2021- 2022 eğitim öğretim yılını tamamlamış olacağız. Ben öğretmenlerimize müteşekkirim. Öğretmenlerimiz bu dönem içinde çok yoruldular. Maske ile ders anlattılar, ne kadar fedakâr olduklarını bu süreç içinde bir kez daha şahit olduk. 8 saat maskeyle okullarda durdular. Kurallara riayet edilmesi için gerekli özeni gösterdiler. Aşılanma oranlarında sadece Türkiye'de değil, OECD ülkelerinin çoğundaki öğretmenlerin aşılanma oranından bile daha yüksek aşılanma oranıyla topluma örneklik gösterdiler. Vefa gruplarında da öğretmenlerimiz seferber oldular.

Mesleki çalışma dönemlerinde, ikinci dönem ve ara dönemde olduğu gibi okul kapandıktan sonra 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma döneminde, yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz, okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitim yoluyla mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Birinci müjdemiz, bu. İkincisi, 27-30 Haziran tarihleri arasında da Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi girişimlerini kendileri planlayacaklar.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.