Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs Hazine ve Maliye Bakanlığı Hakmar Express Aktüel Ürünler Mahmut Özer

Öğretmenlerin DYK'larda Görevlendirme Konusunda Zorunlu Tutulması (4 Eylül 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda açılacak Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında (DYK) görev almak isteyen öğretmenler için başvurular 24-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında alındı. DYK’lere başvuruların az olduğu bazı il ve ilçelerde; Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından öğretmenlere, zorunlu görev verileceği ifade edilmektedir.

Öğretmenlere hafta sonu isteği dışında görevlendirme yapılamayacağı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 103’de “Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar...” ifadesi ve yine aynı kanunun 99. Maddesi’nde yer alan “Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre cumartesi ve pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.” hükümleriyle açıkça ifade edilmiştir.

İlgili kanun maddeleri gereği; DYK’lerde görevlendirmelerin isteğe bağlı yapılması ve  zorlamaların kanuna aykırı olacağı bilgisinin Bakanlığınıza bağlı birimlere bildirilmesi ve bu konuya dikkat edilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.