Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu Bildiri Kitabı

Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu Bildiri Kitabı; öğretmenlerin gözüyle eğitimin güçlü yönlerini ve fırsatlarını, eğitim öğretim sürecinde öğretmenlerin rolünü, tecrübelerini ve geleceğe dair beklentilerini daha iyi anlamak ve eğitim sisteminin güncel durumu ve gelecekteki muhtemel değişimleri hakkında elde edilecek değerlendirmelerle eğitimde iyileştirmeler yapmak için atılacak adımlara katkı sağlaması amacıyla sempozyumda sunum yapan öğretmenlerce kaleme alındı.

Kitapta; "Öğretmenlik ve Mesleki Gelişim, Eğitimde Kültürel Miras ve Değerler Eğitimi, Eğitim ve Öğretim Süreci, Teknolojik Gelişmelerin Eğitime Etkisi, Eğitimde Kapsayıcılık ve Rehberlik, Yurt Dışı Türk Okulları ve Milletlerarası Okullar, Eğitimde Paydaşların Rolü ve Katılımı" olmak üzere yedi ana tema ve bunlara bağlı on dokuz alt temayı ele alan 100 bildirinin tam metni ve bildirilerin sözlü sunum videoları yer almaktadır.

Kitapta; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ''Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Öğretmenler, bir toplumun ilerlemesinde en kutsal görevi üstlenmektedir. Öğrencilerin öğrenme yolculuğunda onları geleceğe hazırlarken toplumun millî ve manevi değerlerini, gelenek ve göreneklerini onlara aktararak geçmişle gelecek arasında bir köprü kurmaktadırlar. Bu kutsal görevi üstelenen öğretmenlerimizin daha görünür kılınması, mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, bilgi ve tecrübelerinin paylaşılmasına imkân sunulması oldukça önem arz etmektedir. Bu öneme binaen “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu” düzenlenmiştir. Öğretmenlerimizin bu sempozyumda sundukları bildirileriyle eğitimdeki uygulamalarıyla tüm meslektaşlarına ilham kaynağı olacağına inancımız tamdır.

Sempozyumun hazırlanması ve gerçekleşmesinde başta Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımıza, tüm genel müdürlüklerimize, destekleri ile katkı sunan ve emeği geçen değerli akademisyenlerimize, sahada emek veren kıymetli öğretmenlerimize ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimize teşekkür ediyor, sempozyumun tüm katılımcılar için verimli olmasını diliyorum.'' şeklindeki açıklamasına yer verildi.

Bildiri Kitabına https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_03/21101619_SEMPOZYUM_BYLDYRY_KYTABI_20.03.2024_En_Son.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.