Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim A101 Aktüel Ürünler öğretim elemanı

Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu Program ve Bildiri Özetleri Kitabı

"Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu"nda "Öğretmenlik ve Mesleki Gelişim, Eğitimde Kültürel Miras ve Değerler Eğitimi, Eğitim ve Öğretim Süreci, Teknolojik Gelişmelerin Eğitime Etkisi, Eğitimde Kapsayıcılık ve Rehberlik, Yurt Dışı Türk Okulları ve Milletlerarası Okullar, Eğitimde Paydaşların Rolü ve Katılımı" olmak üzere yedi ana tema ve bunlara bağlı on dokuz alt tema ele alınmıştı.

Kitapta takdim yazısı kaleme alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Öğretmenler, bir toplumun ilerlemesinde en kutsal görevi üstlenmektedir.

Öğrencilerin öğrenme yolculuğunda onları geleceğe hazırlarken toplumun millî ve manevi değerlerini, gelenek ve göreneklerini onlara aktararak geçmişle gelecek arasında bir köprü kurmaktadırlar. Bu kutsal görevi üstelenen öğretmenlerimizin daha görünür kılınması, mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, bilgi ve tecrübelerinin paylaşılmasına imkân sunulması oldukça önem arz etmektedir. Bu öneme binaen “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu” düzenlenmiştir.

Öğretmenlerimizin bu sempozyumda sunacakları bildirileriyle eğitimdeki uygulamalarıyla tüm meslektaşlarına ilham kaynağı olacağına inancımız tamdır.

Sempozyumun hazırlanması ve gerçekleşmesinde başta Talim ve Terbiye Kurulumuza ve Başkanımıza, tüm genel müdürlüklerimize, destekleri ile katkı sunan ve emeği geçen değerli akademisyenlerimize, sahada emek veren kıymetli öğretmenlerimize ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimize teşekkür ediyor, sempozyumun tüm katılımcılar için verimli olmasını diliyorum.'' dedi.

Sunuş yazısı kaleme alan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, ''Cumhuriyetin 100. yılında eğitimin inşasında ve bekasında söz sahibi öğretmenlerimizin maarif davamızın bugünü ve geleceği hususundaki fikirlerini almak ve eğitimde Türkiye Yüzyılı’na en iyi nasıl katkıda bulunabileceklerini ortaya koymak amacıyla “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu” düzenlenmiştir. Bu sempozyum öğretmenlerin gözüyle günümüzde eğitimin güçlü yönlerini ve fırsatlarını, eğitim öğretim sürecinde öğretmenlerin rolünü, tecrübelerini ve geleceğe dair beklentilerini daha iyi anlamak için bizlere önemli imkânlar sunacak; eğitim sisteminin güncel durumu ve gelecekteki muhtemel değişimleri hakkında elde edilecek değerlendirmelerle eğitimde iyileştirmeler yapmak için atılacak adımlara da katkı sağlayacaktır.

Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu’nda “Öğretmenlik ve Mesleki Gelişim, Eğitimde Kültürel Miras ve Değerler Eğitimi, Eğitim ve Öğretim Süreci, Teknolojik Gelişmelerin Eğitime Etkisi, Eğitimde Kapsayıcılık ve Rehberlik, Yurt Dışı Türk Okulları ve Milletlerarası Okullar, Eğitimde Paydaşların Rolü ve Katılımı” olmak üzere yedi ana tema ve bunlara bağlı on dokuz alt tema belirlenmiştir. Bu temalar kapsamında yurt içi ve yurt dışından 1336 bildiri başvurusu yapılmıştır. Başvurular, farklı üniversitelerden ve farklı alanlardan akademisyenlerin bulunduğu Bilim ve Değerlendirme Kurulları tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda 78 ilden ve beş ülkeden (Almanya, Azerbaycan, Mali, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) 250 bildiri sunuma hak kazanmıştır. İki gün boyunca 100 bildiri beş salonda eş zamanlı olarak yüz yüze sunulacak, fuaye alanında 25 bildirinin poster sunumu yapılacak ayrıca 125 bildirinin video sunumlarına broşürdeki karekodlar okutularak erişim sağlanabilecektir.

Sempozyum bitiminde 250 bildirinin videosu, özet kitabı ve bildiri tam metni Bakanlığımızın çevrim içi platformlarından ilgililerin istifadesine sunulacaktır.

Sempozyuma desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a şükranlarımı arz ederim. Sempozyumun Onursal Başkanı Sayın Bakanımız Yusuf TEKİN’e teşekkürlerimi arz ederim. Sempozyum Düzenlenme Kurulunda görev alan Bakanlığımızın ilgili genel müdürlüklerine; paydaş kurumlarımız Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ve Türkiye Maarif Vakfına; katkı sunan kurumlarımız Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Yunus Emre Enstitüsüne; sempozyumu hazırlayan ve gerçekleştiren Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı mensuplarına, bilim kurullarına, öğretmen ve öğrencilerimize, içeriğin zenginleşmesinde bizden desteklerini esirgemeyen davetli konuşmacılara, bildiri çalışmalarına değer katan akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.

Kitaba https://ttkbyayin.meb.gov.tr/yayin/175 linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.