Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Okul Öncesi Eğitimde Beslenme İşlemleri Modülü (14 Şubat 2023)

Temel Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Tuncay MORKOÇ imzalı resmi yazıda "On Birinci Kalkınma Planı ve 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan hedefler gereği ilgi Makam Oluru doğrultusunda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren ücretsiz bir öğün beslenme uygulamasının başlatılacağı duyurulmuştur.

Deprem felaketinden etkilenen 10 ilimiz dışında kalan okullarımızda eğitim öğretim faaliyetleri 20 Şubat 2023 tarihi itibarıyla başlayacak olup Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 25.01.2023 tarihli ve 69277232 sayılı Makam Oluru doğrultusunda resmî okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklarımıza bir öğün ücretsiz beslenme hizmeti, bu tarihten itibaren verilmeye başlanacaktır. Ücretsiz beslenmeye dair ödenek iş ve işlemlerinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için tasimali.meb.gov.tr modülü içerisinde “Beslenme İşlemleri” alt modülü oluşturulmuştur. Taşımalı Eğitim Modülü’nden sorumlu il yöneticileri, söz konusu alt modüle ait iş ve işlemlerin yürütülmesi için temel eğitimden sorumlu birimleri “Beslenme İşlemleri” alt modülü yetkisi ile sınırlandırarak tanımlama yapmaları gerekmektedir.

Veri girişlerinin, okulların 20 Şubat 2023 tarihinde açılacağı 71 ilde 17 Şubat 2023 tarihine kadar, deprem bölgesindeki illerde ise eğitim öğretime başlama tarihinden önce, ekte yer alan kılavuzdaki açıklamalar doğrultusunda il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri ile okul müdürlükleri tarafından tamamlanması gerekmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.