Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları

Okul Öncesinde Yaz Eğitimi Uygulama Esasları (21 Haziran 2023)

Temel Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Tuncay MORKOÇ imzalı resmi yazıda "26/07/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 82. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Okul öncesi eğitim çağ nüfusu az olduğu için şube açılamayan yerleşim yerleri ile çağ nüfusunun yoğun, fiziki şartların yetersiz olduğu yerleşim yerlerindeki çocukların okul öncesi eğitime erişimini sağlamak için; gezici öğretmen sınıfı, gezici sınıf, taşıma merkezi ana sınıfı, yaz eğitimi ve benzeri esnek saat ve zamanlı eğitime erişim modelleri uygulanabilir, gezici öğretmen görevlendirilebilir. Yaz aylarında yapılan eğitime bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak çocuklar öncelikli olmak üzere okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocuklar kaydedilir." ifadesi gereği ihtiyaç olması halinde okul öncesi eğitim kurumlarında yaz aylarında da eğitim yapılmaktadır. 

Okul öncesinde yaz eğitimi uygulaması yapacak olan okul müdürlüklerinin aşağıdaki hususları dikkate alması gerekmektedir:

- Yaz eğitimleri, öncelikle Eylül ayında ilkokula başlayacak olan okul öncesi eğitim almamış çocuklar ile 06 Şubat 2023 tarihli deprem felaketinden etkilenmiş okul öncesi çağdaki tüm çocuklara verilebilecektir. Okulda yeterli fiziki mekan olması durumunda okul öncesi eğitim almamış 4 ve 3 yaş çocuklar da yaz eğitiminden faydalanabilir.

- Okul öncesi eğitime devam etmiş olan çocukların yaz aylarındaki eğitim talepleri ise 26/07/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 83’üncü maddesi ve 26/08/2014 tarihli ve 3557646 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Çocuk Kulüpleri Yönergesi hükümleri doğrultusunda açılacak olan çocuk kulüpleri ile karşılanabilecektir.

- Yaz eğitimi sınıfları, 26/07/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükümleri doğrultusunda açılacaktır.

- Ders yılı bitiminden itibaren başlanabilecek yaz eğitimleri, 1 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecektir.

- Yaz eğitimi uygulaması, 26/07/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin hükümleri doğrultusunda haftada 5 gün, günde 6 etkinlik saati ve her etkinlik saati 50 dakika olacak şekilde yapılacaktır.

- Yaz eğitimlerinde 26/07/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi hükümleri doğrultusunda öğretmen görevlendirme ve ek ders ücreti ödeme işlemleri yapılacaktır.

- Yaz eğitimine ilişkin iş ve işlemler, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'nde yer alan "Okul Öncesi Kurum İşlemleri/Okul Öncesi Erken Çocukluk İşlemleri” ekranı üzerinden eksiksiz ve zamanında yapılacaktır.

Yaz eğitimlerinin sorunsuz şekilde sürdürülmesi ve destek eğitim personeli ihtiyacının karşılanması için il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından diğer kurumlarda görevli destek eğitim personelinin yaz eğitimi uygulaması yapan okullarda görevlendirilmesinin sağlanması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.