Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Okullaşma Oranını Bugün İtibariyle Yüzde 93'e Çıkarmış Bulunuyoruz

Uşak'ın 2022 yılı eğitim yatırımı bütçesinin yaklaşık 100 milyon lira olarak belirlendiğini; bu rakamın 430 milyon liraya çıkarıldığını; Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle güçlendirme ve yık-yap çalışmalarına ağırlık verdiklerini; tüm Türkiye'de doğal gaza erişimi olup da dönüşümü yapılmayan hiçbir okul bırakmamak için hedef koyduklarını; Bakanlık olarak en çok önem verdikleri alanlardan birinin okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını yükseltmek olduğunu; tüm Türkiye'de 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapmak için yola çıktıklarını; kısa sürede 1050 bağımsız anaokulu ve 10 bin yeni ana sınıfının hizmete alındığını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''6 Ağustos 2021 tarihinde tüm Türkiye'de 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 78 iken bugün itibariyle bunu yüzde 93'e çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şey Uşak için de geçerli. Sayın Vali'mize ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir süreç yönetmişler ve şu anda Uşak'ta 5 yaştaki okullaşma oranları yüzde 65'lerden yüzde 78'lere daha sonra yüzde 96'ya çıkmış. Türkiye ortalamasının bile üzerine çıkmış. Biz tamamen yüzde 100 hedefine ulaşmak için Uşak ilimize 6 anaokulu yapma kararı aldık.

6 anaokulunun birinin özel eğitim öğrencileri için olduğunu; okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları kapsamındaki onarım bütçesini 25 milyon liraya çıkardıklarını; okulların temizlik, kırtasiye malzemelerinden başlayarak her türlü onarım taleplerinin yerine getirildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''6 anaokulunun 5'i merkezde, biri de ilçede olmak üzere yeni yatırım programına bugün itibarıyla almış bulunuyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.