Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu Engelsiz Fakülte ve Engelsiz Kampüs Bayrakları emekli atama

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Servis Araçları (Görüş) (16 ekim 2023)

Yaygın Eğitim ve Barınma Hizmetleri Daire Başkanı Bakan a. Şemsettin Ünal imzalı resmi yazıda ''engelli bireylerin taşınması amacıyla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından kullanılan servis araçları için herhangi bir onay alınıp alınamayacağı, alınacak ise hangi mevzuata göre alınacağı konusunda tereddüde düşüldüğüne ilişkin Okul Servis Araçları Yönetmeliği incelenmiştir.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 68'inci maddesinde ''Bu Yönetmelikte yer almayan hususlarda, resmi benzeri kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri uygulanır.'' hükmü ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nin ''Tanımlar'' başlıklı 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde ''Okul servis aracı: Genel olarak okul öncesi eğitim ve zorunlu eğitim kapsamında öğrenciler ile çocukların taşınmalarında kullanılan ve bu Yönetmelikle belirlenen şartları haiz ticari tescilli yolcu taşımaya mahsus taşıtı ifade eder.'' hükmü yer almakta olup bu itibarla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerince kullanılan servis araçlarının Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde belirlenen şartları taşıması gerektiği değerlendirilmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.