Öne Çıkanlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu A101 21 Eylül 2023 Aktüel Ürünler 2018 Yılında Tıbbi Sekretere 7 Bin Kadro Talebi

Özel Okulların Boş Kontenjanları Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Yıllık genel bütçeden ayrılan payla yapabileceğimiz eğitim öğretim binası ya da okul sayısı, belki çağ nüfusuyla denk düşüyor. Hâlbuki biraz daha steril ortamların oluşturulması için bu türden dış destekler, paydaşların destekleri bizim için önemli. Özel okulların oranı yüzde 20 dolayına ulaştığında ayrı bir rahatlama olacak. O yüzden özel okul, özel öğretim kurumu sahibi kurucusu, temsilcisi bütün arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum.'' dedi.

Mesleki eğitimde, meslek ve teknik Anadolu liselerinde 1 milyon 92 bin 536, mesleki eğitim merkezlerinde 1 milyon 264 bin, özel okullarla birlikte toplam 2 milyon 660 bin 291 öğrenci bulunmaktadır. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Elimizdeki bu rakamı işlevsel değerlendirebilirsek ne sektörün bu anlamda eleman ihtiyacı olur ne de çocuklarımızın gelecekle ilgili bir kaygıları olur. Bu kadar büyük bir iş gücünü yönetmek için TOBB ile iş birliğini daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bizim buradaki sıkıntılarımızdan bir tanesi şu: mÖeslek liselerimizi biraz daha öğrencilerimizin tercih etmesini kolaylaştıracak tedbirler almak istiyoruz. Bu anlamda meslek liselerimizi cazip hâle getirme adına, mesela biz ara eleman kavramını kullanmamayı tercih ediyoruz. Onun yerine başka ifadeler kullanmak gerekir. Usta, teknisyen, her neyse bunu yaparsak kısmi bir cazibe kazandırmış oluruz. Meslek liselerimiz çok merkezî konumlarda ve çok güzel lokasyonlara sahip olduğunu görüyoruz. Bunları biraz revize edersek öğrencilerimiz açısından da cazibe noktası oluruz. Gelin hep beraber hem meslek liselerimizi daha cazip hale getirelim hem de buradaki öğrenci arkadaşlarımızın mezun olduktan sonra cazip ortamlarda istihdamları için tedbirlerimizi alalım.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primlerinin düşürülmesi konusunda ''Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Orada bir problemimiz yok. İnşallah çözeceğiz. Özellikle özel okulların boş kontenjanlarının kamu okulları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Karşılıklı anlayış içinde bu girişimimizi yürüteceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.