Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Hakmar Express Aktüel Ürünler atama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A101

PISA 2022 OECD Ülke Özetleri Raporu (4 Haziran 2024)

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Kemal BÜLBÜL imzalı resmi yazıda ''Ülkemizin katıldığı uluslararası izleme araştırmalarından biri olan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı – PISA, 15 yaş grubundaki öğrencilerin okulda öğrendiği bilgi ve becerileri günlük yaşam durumlarında kullanabilme becerisini ölçmeyi hedeflemektedir. 2000 yılından itibaren üç yıllık döngülerle yapılan bu araştırmaya ülkemiz 2003 yılından itibaren katılmaktadır.

PISA araştırmasının en son uygulaması 2022 yılında tamamlandı ve bu uygulamaya ait sonuçlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 5 Aralık 2023 tarihinde yayımlanmıştır. Bu raporun devamında OECD ülkelerinin PISA'daki performanslarına bir bakış sunması amacıyla OECD Ülke Özetleri Raporu hazırlanmıştır. Bu kapsamda PISA 2022 OECD Ülke Özetleri Raporu gerçekleştirilecek çalışmalarınızda kullanılmak üzere Ek'te yer alan bağlantıda istifadelerinize sunulmuştur. Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Ek: PISA 2022 OECD Ülke Özetleri Raporu (http://meb.ai/ULH8aRm)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.