Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri

Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Atanması Talebine İlişkin Soru Önergesi (6 Ocak 2023)

Milli Eğitim Bakam Mahmut Özer tarafından yazılı olarak yanıtlanması arz edilen soru önergesinde; ''Okullarda rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti, okul öncesinden liseye kadar tüm eğitim kademelerinde yapılacak psikolojik ölçüm ve değerlendirmeler ile, hayati bir önem taşımaktadır.

Bu hizmet ile, topluma yönelik önleyici, iyileştirici ve çözüm odaklı ruh sağlığı hizmetleri ulaşılabilir kılınmakta, toplum açısından iyileştirici yanı ile kısa ve uzun vadeli faydalar sağlamaktadır. Ancak, çocuğun okula başlamasıyla birlikte doğrudan temasa geçeceği bu rehberler birçok okulda bulunmamaktadır; çünkü ilkokullarda 300 öğrenci sayısının altına, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında 150 öğrenci sayısının altına rehber öğretmen/psikolojik danışman kadrosu verilmemektedir.

Okullarda rehberlik ve psikolojik danışmanlık ihtiyacı ise, özellikle son dönemde kamuoyuna da yansıyan akran zorbalıklan haberleri ile tekrar gündeme gelmiştir.

Bu bilgiler doğrultusunda;

1) Bakanlığınıza bağlı okul/kurumlarda kaç rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunmaktadır?

2) MEB'in kaç rehber öğretmen/psikolojik danışmana ihtiyacı bulunmaktadır?

3) Bu hususta öğrenci sayısına bakılmaksızın her okula en az bir rehber öğretmen/psikolojik danışman ataması yapılacak mıdır?

4) Okulöncesi ve yaygın eğitim kurumlarına rehber öğretmen/psikolojik danışman kadrosu verilecek midir?

5) Bu atamalar şimdiye kadar neden yapılmamıştır?'' ifadelerine yer verilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.