Öne Çıkanlar refah payı ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öğretmen tezsiz yüksek lisans uygulaması

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin Tatil İzni (6 Şubat 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınımıza bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde çalışan öğretmenler, fizyoterapist ve memurlar Devlet Memurları Kanunu’na göre yıllık izin kullanmaktadır. Okullarda uygulanan sömestr tatili, yaz tatili, kar tatili vb tatillerden faydalanamamaktadır. Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin temel işleyişi gereği çalışılan kişilerin öğrenci, veli ve öğretmenler olduğu düşünüldüğünde okulların ve diğer kurumların tatil olduğu günlerde Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin de iş yoğunluğu azalmaktadır.

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde çalışan öğretmenlerin ve diğer personellerin de okullarda görev alan öğretmenler gibi izin kullanabilmesi, kar, taziye, hastalık vb. sebeplerle uygulanan tatil ve izinlerin bu kurumları da kapsayabilmesi için yönetmelikte ilgili değişikliklerin yapılması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.