Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar

Sandık Kurulu Görev Ücretlerinin Artırılması (21 Mart 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Yüsek Seçim Kurulu Başkanlığınca yayımlanan 2024/385 nolu karar gereğince 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde görev alacak sandık kurulu başkanı ve üyelerine ödenecek ücretler hesaplanmıştır. İlgili karara göre seçimlerde görevli sandık kurulu başkanı 2936 TL, üyeler ise 2.088 TL ücret alacaklardır.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan birçok öğretmen ve memur da seçimlerde isteğe bağlı veya resen görev almıştır. Bilindiği üzere öğretmenlerimiz maaş karşılığı dersler haricinde girdikleri ders saati başına ek ders ücreti almaktadır. Seçim görevlerinin sağlıklı yapılması için sandık görevlileri için düzenlenen Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi’ne de 1-3 iş günü arasında katılım göstermişlerdir. İlgili eğitim süresince de öğretmenlerimizin ek dersi kesilmiştir.

Aynı zamanda oy kullanma süresinin 17.00’de sonuçlanacağı, oy sayma, tutanak hazırlama ve teslim süreleri de düşünüldüğünde görev süresinin birçok il de iftar saatini geçeceği tahmin edilmektedir. Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutan sandık görevlileri iftarını görevleri süresince yerine getirecek, oruç tutmayan görevliler için de öğlen ve akşam yemek yeme ihtiyacı doğacaktır. Tüm bunlar düşünüldüğünde sandık kurulu görevi olan öğretmen ve memurlar kesilen ek dersleri, ulaşım giderleri ve yemek ücretlerini bir nevi kendi bütçelerinden karşılayacaklardır. Verilecek seçim görevi ücretine göre, hafta sonu görev alan sandık kurulu görevlilerinin kendi bütçelerinden harcayacakları ekstra giderler de düşünüldüğünde görevlerinin karşılığı neredeyse hiçbir kazançları olmamaktadır.

Başkanlığınızca belirlenen seçim ücretlerinin artırılarak sandık kurulu görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.