Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sözleşmeli Öğretmenlerin Mazeret Tayin Hakları (28 Aralık 2023)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınızca 27.12.2023 tarihinde ‘’2024 Yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu’’ yapıldı. Duyuruya göre öğretmenler aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirebilmek için 2-8 Ocak tarihleri arsında başvuruda bulunabileceklerdir.

2024 Yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyurusunda 26 Ocak 2023 tarih ve 7433 Sayılı Kanun’la kadroya geçen sözleşmeli öğretmenler için süre şartı konulması başta Anayasamızda ifade edilen eşitlik ilkesine aykırıdır.

Sözleşmeli öğretmene kadro verilmiş, ancak hakları kısıtlanarak verilmiştir. Şöyle ki; Kadrolu öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 1 yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı 3 yılın sonunda olurken, sözleşmeli öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 3.yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı ise 4. yılın sonunda yapılabilmektedir.

Kadroya geçirilen sözleşmeli öğretmenler için süre şartı devam ettiğinden mağduriyet yaşamaktadırlar.

Halbuki, 3 Ocak 2023 tarihinde yapılan açıklamada sözleşmeli iken Kadroya geçen öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirileceği, tayin haklarının da olacağı ifade edilmişti.

Bu durum kadrolu öğretmenlerin kullandığı hakları 7433 Sayılı Kanun’la sözleşmeli iken kadroya geçen öğretmenlerin kullanamamasına neden olmaktadır.

Bakanlığınızca 7433 Sayılı kanunla sözleşmeli öğretmen iken kadroya alınan öğretmenlerin, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi öğretmenlerin kullandığı tayin haklarından faydalanmasının sağlanmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.