Öne Çıkanlar 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav MEB

SRC Sınavlarında Eğitim Çalışanlarına Görev Verilmesi (15 Mart 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavlarında (SRC) Teorik ve Uygulama Sınav Sorumlusu Semineri düzenlenmekte, bu semineri alan yönetici ve öğretmenler SRC sınav sorumlusu olarak görev alabilmektedir. Bakanlığınızın daha önceki duyurularında uygulamaya katılacaklar yalnızca okul ve kurumlarda görev yapan yönetici ve öğretmenler olarak bildirilmiştir. MTSK Direksiyon sınavlarında eğitim çalışanları da sınav sorumlusu olarak görev alabilmekteyken SRC uygulama ve teorik sınavlarında eğitim çalışanlarına görev verilmemektedir.

Ek ders geliri olmayan ve yalnızca maaş alan eğitim çalışanlarının bu tarz sınav görevleriyle ek gelir elde ettikleri bilinmektedir. Söz konu kurslara başvuru şartları tutan tüm eğitim çalışanlarının da dahil edilmesi, sınav görevlerinden eğitim çalışanlarının da faydalanması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.