Öne Çıkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarım ve Orman Bakanlığı altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği

Şube Müdürlüğü Boş Normların Tamamı Tercihlere Açılsın

Ancak boş olduğu halde tercihlere açılmayan güzel yerlerin olması adaylarda büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Nitekim il merkezlerinde, güzel ilçelerde ve çok tercih edilen bölgelerde boş normlar olduğu halde adayların tercihlerine açılmamış olması birçok adayın tercih yapmamasına ya da istemediği bir yere taşınmasına veya aile bütünlüğünü bozarak ailesinden ayrı tek başına gitmesine neden olacaktır. 

Örneğin Samsun gibi büyük bir şehrin ve daha birçok ilin tercihlere hiç açılmamış olması anlaşılır bir durum değildir. Aynı şekilde İstanbul’da 4, Ankara’da 3, İsmir’de 1, Kocaeli’de 1 normun açılması düşündürücüdür. Zira bu illerin çoğunda halihazırda açık bulunan normların olduğu ve buralarda geçici görev ya da görevlendirme kişilerin çalıştığı yine bilinmektedir. Bu durumda bir kul hakkı vakası olan ve mahkemelerce iptal edilen 76.Madde kapsamında sınavsız atanacak olanlara zemin hazırlandığı ve onlar için saklandığı şeklinde soru işaretlerine neden olmaktadır. 

Oysa herkesi mutlu edecek şekilde yapılması gereken çok açık, basit ve hukuka tamamen uygun bir formül var. Ki o da boş olan normların tamamının tercihlere açılması ancak yine ilk 400 kişinin atanması şeklinde bir uygulamanın hayata geçirilmesidir.  

Bu uygulama ile yine 400 kişi atanmış olacak ve bakanlığın vaadi gerçekleşmiş olacaktır. Ancak tüm boş yerlerin açılması ile sınavı kazanmış olan herkese kendi yaşadığı yerde ya da gidebileceği yerde tercih yapma imkanı verilmiş olacaktır. Ayrıca ailesini şehirde bırakıp kendisi kırsal ilçelerde gurbete gidecek olan adayların da aile bütünlüğü korunmuş olacaktır. Bu sayede hem yasal düzenlemelere uygun şekilde atama süreci gerçekleşmiş olacak, hem de herkes durumdan memnun olacaktır. 

Aksi halde zaten hiç tercih açılmayan illerde ya da boş olduğu halde açılmayan normlar için şimdiden dava açmaya hazırlanan adaylar var zaten. Bu durumunda ortadan kaldırılması adına tercih süreci bitmeden tüm boş yerlerin açılması önemlidir. 

Özet olarak, bin bir emekle bu zorlu sınav sürecini geride bırakarak tam atama sürecine girmişken sevinçleri hayal kırıklığına dönüşen adayların talebi,  sürecin davalık olmadan normal seyrinde yürümesi için tercih süreci bitmeden tüm açık yerlerin tercihlere açılmasıdır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.