Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim öğretim elemanı

Tam Gün Süren Görevlerde Görevlilerin İhtiyaçlarının Giderilmesi (5 Nisan 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Ülkemiz genelinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’ nde Bakanlığınızdan da birçok öğretmen ve memur gönüllü, resen görev almıştır. Görevin uzun sürmesi sebebiyle birçok il de oy sayım, tutanak yazma ve teslim işlemleri akşam geç saatlere kadar devam etmiştir. Akşam yemek saatinde dahi çalışmak zorunda kalan Bakanlığınız personelleri için daha önce talep etmiş olduğumuz akşam yemeği verilmemiş, birçok görevli iftar dahi yapamamıştır. Yüksek Seçim Kurulu’nun yapmış olduğu açıklamaya göre sandık görevlilerine siyasi partilerin isterlerse yemek götürebileceği söylenmiş, Devlet memurlarının ihtiyaçları siyasi partilerin inisiyatifine bırakılmış ve birçok ilde öğretmen, memurlar mağduriyet yaşamıştır. Benzer şekilde Bakanlığınızca yürütülen birçok eğitim, sınav görevi ve resen veya gönüllü yapılan görevlendirmeler tam gün sürmektedir.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak Bakanlığınıza bağlı çalışan öğretmen ve memurların benzer mağduriyetleri tekrar yaşamamaları adına; tam gün süren sınav görevleri, eğitimler, seçim görevleri ve resen veya gönüllü görevlendirmelerde görevli personellerin yemek, ulaşım vb. ihtiyaçlarının karşılanarak 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.