Öne Çıkanlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri başkomiser KYK 464 Personel Alım İlanı 22 Nisan 2024 Pazartesi Günü Okullar Yarım Gün Mü

Taşımalı Eğitim Yoluyla Eğitim Gören Öğrencilerin Öğle Yemeği (18 Nisan 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Sendikamıza, 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği gereği taşıma kapsamındaki öğrencilerimize verilen öğle yemeği ihalesini alan özel firmaların ve bazı illerde de Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüklerinin artan gıda fiyatlarını ve Ramazan ayını bahane ederek teknik şartnamede yer almasına rağmen üç çeşit öğle yemeğini iki çeşide, bazı illerde de bir çeşide düşürdükleri bilgileri gelmektedir.

11 Eylül 2014 tarihli 29116 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği'nin 20. maddesinin 3. fıkrasında taşıma kapsamındaki öğrencilerimize verilecek yemeklerin besin değerinin korunması ve sağlığa uygunluğuna özen gösterilmesi gerektiği vurgulanmasına rağmen yemek çeşidinin düşürülmesi öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesini olumsuz etkileyecektir.

Taşıma kapsamındaki öğrencilerimize verilen öğle yemeklerinin teknik şartnamede belirtilen hususlara uygun verilmesinin sağlanmasını talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.