Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ÖSYM

Teknoloji Tasarım Öğretmeninin MTAL’de Görevlendirilme ve Koordinatörlük Alma Durumu (23 Aralık 2021)

Genel Müdür Bakan a. Nazan Şener imzalı resmi yazıda ''iliniz ... Ortaokulunda Teknoloji ve Tasarım öğretmeni iken ... Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından geçici olarak görevlendirilen ... koordinatörlük görevi verilip verilemeyeceği hususunda görüş istenilen 15 Aralık 2021 tarihli ve 39109713 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Talim ve Terbiye Kurulunun 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Kararı ile kabul edilen Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları'nın 80'inci maddesinde Teknoloji ve Tasarım alanı yer almaktadır.

Bilindiği üzere, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında eğitim ve öğretimi yapılan meslek alanlarında görev yapan öğretmenler atölye ve laboratuvar öğretmeni olarak değerlendirilmektedir.

Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında eğitim ve öğretimi yapılan meslek alanları öğretim programları arasında Teknoloji ve Tasarım öğretim programı yer almaktadır. Dolayısıyla, Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında eğitim yapılan meslek alanı derslerini okutmak üzere atanadığından atölye ve laboratuvar öğretmeni olarak değerlendirilmesi de mümkün görülmemektedir.

Açıklanan sebeplerden dolayı ... atama alanının atölye ve laboratuvar öğretmenliği olmaması sebebiyle koordinatörlük görevi verilmemesi ve adı geçenin ... Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında yapılan geçci görevlendirmenin de iptal edilmesi gerekmektedir.'' denilmiştir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.