Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Tüm Ders Kitapları İllere Gönderildi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Tüm çocuklarımızın yaşadığı il ve bölgeye bakılmaksızın eşit bir şekilde eğitim almaları için her türlü imkânımızı seferber edeceğiz. İşte bunun için çabalıyoruz. 17 Haziran'da okullar kapandıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığı olarak bir gün bile ara vermedik. Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte sahadayız. Bu yaz ilk kez bir farklı uygulama yaptık. Çocuklarımızı, yavrularımızı yalnız bırakmamak için özellikle Kovid sürecindeki öğrenme kayıplarını, psikososyal gelişimdeki eksiklikleri telafi etmek için ilk kez ücretsiz yaz okulları açtık. Aynı zamanda okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için temizliğinden kırtasiyesine, küçük onarımından donatımına tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oluyoruz ve onun için dedik ki Türkiye'nin eğitim gündeminden şu bağış olayını düşürelim artık. Sanki Millî Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılayamıyor da velileri bağış yapmaya zorluyormuş algısını ortadan kaldırmak için 2022-2023 eğitim öğretim yılının hazırlığını çok erken başlattık ve okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Karşılamaya da devam edeceğiz. Son on yılda eğitime bu kadar yatırım yapan bir hükûmet, Millî Eğitim Bakanlığı okullarının ihtiyacını karşılamaktan aciz olabilir mi? Onun için siz değerli velilerimizden de istirhamımız, böyle bir durum olduğu zaman mutlaka hem milli eğitim müdürlüğümüzü hem valiliğimizi hem de bakanlığımızı uyarmanız.

Bu sene Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi bir yenilik daha yapıyoruz. 2022-2023 eğitim öğretim yılında sadece ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtmıyoruz, aynı zamanda tüm yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak dağıtacağız. Bugün itibarıyla, yardımcı kaynakların basımı da sonlandı ve illerimize yolcu edilmeye başlandı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimiz için, tüm velilerimiz için çok daha rahat, çok daha konforlu olacak.

Birinci adım olarak köy ilkokullarının açılması için öğrenci sayı engelini kaldırdık, yönetmeliği değiştirdik. Artık istenen köyde ilkokullarımızı açabileceğiz. İkinci bir adım attık. Köylerde ana sınıfı açılması için 10 olan öğrenci sayısı kriterini 5'e düşürdük. Sadece bu ikinci adımımız, 1.800 köyümüzde 20 bine yakın çocuğumuzun anaokullarıyla, ana sınıflarıyla buluşmasını sağlıyor. Eğer ilkokul ve anaokulu olarak kullanma imkânı yoksa köy yaşam merkezlerinde halk eğitimi merkezlerini açmayı hedefliyoruz. Bu bölgede, bu köyde yaşayan vatandaşlarımızın istedikleri alanda halk eğitimi merkezi üzerinden kurs alabilmeleri imkânını getirdik. Tarımda, hayvancılıkla, kişisel gelişimle, mesleki eğitimle, her türlü alanda 3 binin üzerinde kurs çeşidiyle tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Bu köy yaşam merkezi köyün buluşma merkezi olacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.