Öne Çıkanlar aile birliği İcra Katibi İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Özel Güvenlik Günü Yiyecek yardımı

Usta Öğreticilerin Görevlendirilmesi (10 Ekim 2022)

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bakan a. Levent Özil imzalı resmi yazıda ''İliniz Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Döner Sermaye İşletmesinde usta öğretici çalıştırıp çalıştırılamayacağı, çalıştırılması halinde ücretinin nasıl ödeneceği konularında tereddüte düşüldüğü ile ilgili 8 Eylül 2022 tarihli ve 57015352 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Usta Öğreticilerin görevlendirilme, çalıştırılma usul ve esasları Milli Eğitim Bakanlığı Kurumlarında Sözleşmeli veya Ek Ders Görevi ile Görevlendirilecek Uzman ve Usta Öğreticiler Hakkında Yönetmeliği'nin 1. maddesinde ''1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 47'nci maddesine göre Milli Eğitim Bakanlığı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ve hizmetiçi yetiştirme kurs ve seminerlerinde geçici veya ek ders görevi ile görevlendirilecek uzman ve usta öğreticiler hakkında bu yönetmelik hükümleri uygulanır.'' denilmektedir. Bu nedenle usta öğreticilerin döner sermaye işletmesi adına görevlendirilmesi söz konusu değildir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.