Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs Hazine ve Maliye Bakanlığı Hakmar Express Aktüel Ürünler öğretmen

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2023-2024 Eğitim Yılı Burs Başvuruları

2023 – 2024 eğitim yılında Genel Müdürlüğümüz eğitim yardımı/burs başvuru dönemi hazırlıkları başlamıştır. Ortaöğrenim eğitim yardımları için başvuru tarihlerimiz belirlenmiş olup yükseköğrenim burs başvuru tarihleri ise 2023 yılı YKS ve DGS ek yerleştirme tarihlerine göre belirlenecektir. Yükseköğrenim burs başvuru tarihleri kesinleştiğinde bu sayfada duyurulacaktır.

2023-2024 eğitim yılı eğitim yardımı/burs başvuruları aşağıda belirtilen tarihlerde alınacak olup burs başvuru, başvuru değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr internet sitemiz üzerinden yapılacaktır.

2023-2024 Eğitim Yılı Eğitim Yardımı / Burs Başvuru Tarihleri​​

Ortaöğretim Eğitim Yardımı Başvuruları 1-15 Ekim 2023 tarihleri arasındadır.

Yükseköğrenim Bursu Başvuruları henüz kesinleşmemiştir.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu Başvuruları henüz kesinleşmemiştir.

2023-2024 eğitim yılında Ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL olarak belirlenmiştir.

Genel Müdürlüğümüzce verilen eğitim yardımı/burs hizmeti aşağıdaki mevzuat çerçevesinde yerine getirilmektedir.

Ortaöğrenim Eğitim Yardımları:

Vakıflar Yönetmeliği (Resmî Gazete: 27.09.2008 / 27010) : http://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=12466&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Yükseköğrenim Bursları:

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği (Resmî Gazete: 27.09.2008 / 27010) : https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18746&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

DİKKAT!

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yıllarında sosyal medya ve çeşitli internet sitelerinde Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları ile ilgili yanlış haberler yapıldığı ve başvuru alma adı altında kişisel verilerin toplanması amacıyla sahte sayfa ve hesapların varlığı tespit edilmiştir. Bu nedenle bu türden sahte haber, sayfa ve hesaplara itibar edilmemesi ve Genel Müdürlüğümüz bursları ile ilgili her türlü duyuru ve başvuru işlemlerinin www.vgm.gov.tr adresi üzerinden takip edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Genel Müdürlüğümüzce kişilerin cep telefonlarından WhatsApp uygulaması aracılığı ile iletişime geçilmemekte ve hiçbir belge ya da hesap numarasına para gönderilmesi istenilmemektedir.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)  : https://www.vgm.gov.tr/sikca-sorulan-sorular

Bölge Müdürlüklerinin Sorumluluk Alanında Bulunan İller ve Bölge Müdürlükleri : http://www.vgm.gov.tr/kurumsal/teskilat-yapisi/bolge-mudurlukleri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.