Öne Çıkanlar refah payı ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öğretmen tezsiz yüksek lisans uygulaması

Vekil Öğretmenlik Açıklaması

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘’Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri artırıldı. 11.11.2023 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan değişikliklerle Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığında ek ders ücreti karşılığı ders görevi verilen ücretleri öğretmenlere fiilen okuttukları her 2 saat derse karşılık 1 saat daha ek ders ücreti ödenecektir.

Ücretli öğretmenlerin gelirlerini artıracak bu karar yerinde olsa da ders ücreti karşılığı görevlendirme uygulamasının iş güvencesinden yoksun kamu yönetimi anlayışına yakışmayan bir istihdam türü olduğu açıktır.

Ders ücretleri ne kadar artırılırsa artırılsın ücretli öğretmenlerin aylık asgari ücretin altında ücret aldıkları, sosyal güvenlik haklarının yetersiz olduğu bilinmelidir.

Ücretli öğretmenliğin kaldırılması ve kamuda asli istihdamın memurlar eliyle sağlanması olması gereken istihdam politikasıdır.  Bu sağlanıncaya kadar “Ücretli Öğretmenlik” değil eskiden uygulandığı şekli ve özlüğü ile “Vekil Öğretmenlik” şeklinde uygulanmalıdır'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.