Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları

Veli Randevuları İçin Ek Ders Ödenmesi (28 Mart 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığınca, velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "Okul Randevu Sistemi" hayata geçirildiğine dair duyuru Bakanlığın web sitesinde 23.03.2024 tarihinde yayımlanmış ve okullarda uygulanmaya başlanmıştı. Okul randevu sistemi ile okul idaresi ve öğretmenlerin boş saatlerine göre veliler saat ve gün seçerek öğretmen görüşmelerini gerçekleştirmektedir. Okullarda uygulanan veli görüşmeleri öğretmenlerin boş ders saatleri veya okul çıkış saatlerine denk gelmektedir. Bu saatler öğretmenin dinlenmek, ders hazırlığı yapmak, kendisine ve ailesine zaman ayırmak için kullandığı sürelerdir. Aynı zamanda okul idarecileri için de oluşturulan randevu saatleri zaten iş yükü ve sorumluluğu fazla olan ve gün boyu aktif görevde bulunan okul idarecileri için de fazladan iş yükü yaratmaktadır.

Okul randevu sistemi ile yapılacak veli görüşmeleri için öğretmene ve okul idarecilerine yaratacağı iş yükü, mesai dışı çalışma saatleri ve oluşturacağı angaryaların düşünülerek; yapılacak görüşmeler için öğretmen ve idarecilere ek ders ödemesi yapılması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.