Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

Yeni E-Posta Sistemi (@meb.k12.tr uzantılı) (21 Mart 2024)

Söz konusu resmi yazıda ''Bakanlığımız ve TÜBİTAK kurumu ile yapılan işbirliği çerçevesinde tüm resmi eğitim kurumlarımızın kullanımı için yerli ve millî imkanlarla geliştirilmiş kurumsal yeni e-posta sistemi hazırlanmıştır. MEBBİS sistemi ile entegre olarak çalışması sağlanan yeni e-posta sisteminin 05/04/2024 Cuma günü devreye alınması planlanmaktadır. Bu tarihten itibaren mevcut (posta.meb.k12.tr) e-posta sistemi e-posta gönderimine kapatılacaktır. Mevcut sistemdeki e-postaların yedeklenme veya bilgisayarlara indirilmesi için 1 (bir) ay süreyle (sadece e-posta indirme) kullanıma açık tutulacaktır. Tüm kurum yöneticilerimiz “https://eposta.meb.k12.tr” web adresinden veya MEBBİS tek şifre ekranından kurumunun “[email protected]” uzantılı e-posta hesabına giriş yapabilecektir. Yeni e-posta sistemine ilk girişin yapılış yöntemleri hakkındaki bilgilendirme dokümanı ve kullanıcıların eski sistemdeki e-postalarının Outlook programından kurum bilgisayarına indirilmelerini sağlayacak dokümanlar yazımız ekinde yer almaktadır.

İvedi olarak ekte verilen dokümanlardan faydalanılarak 05/04/2024 tarihine kadar tüm “meb.k12.tr” e-posta sistem kullanıcılarının mevcut eski e-posta sistemindeki bilgilerini yedeklemeleri, yeni e-posta sisteminin yukarıda belirtilen tarih itibariyle kullanılması ve gerekli bilgilendirmenin tüm resmi eğitim kurumlarına (yurt dışı dahil) yapılması hususunda; bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Eski E-Posta Hesap Yedekleme Kılavuzu

Yeni E-Posta Hesap Kurulum Kılavuzu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.