Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı A101 Aktüel Ürünler

Yenilikçi Sınıf Kurulumu Bilgi Talebi (16 Ocak 2024)

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bakan a. Mustafa Canlı imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüz uhdesinde dijital teknoloji kullanımını destekleyen ve aktif öğrenmeyi teşvik eden yenilikçi öğrenme ortamlarının tasarlanmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda disiplinler arası öğrenme uygulamalarını sağlayan, 81 ilde ortaokul-lise kademesinden toplam 500 okula yenilikçi sınıf kurulumu planlanmaktadır.

Ortaokul ve lise düzeyinde esnek öğrenme alanına göre kurulacak yenilikçi sınıfların, okulda işlevsel olarak kullanılan bir BT laboratuvarı olan, okulda 56 metrekare ve üzeri boş alanı bulunan ve tadilat gerektirmeyen mekanlara kurulum yapılması planlanmaktadır. Bu sınıflar, okuldaki tüm branş öğretmenlerinin derslerinde kazanımları doğrultusunda öğrenci merkezli aktif öğrenme uygulamalarını ve yenilikçi öğrenme tekniklerini, dijital teknolojilerle destekleyerek kullanacağı şekilde oluşturulacaktır. Kurulum yapılacak okulların belirlenmesinde, okul yönetiminin ve öğretmenlerinin istekli olması önem arz etmektedir. Oluşturulacak bu sınıf için 02.01.2024 tarihli ve E-89692170-605.01-93429116 sayılı yazımızda belirtilen BT laboratuvarlarının aynı mekan olarak önerilmemesi gerekmektedir.

Bu kapsamda yenilikçi sınıf kurulumunu talep eden okulların taleplerini İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan BT İl Koordinatörleri ve İl/İlçe Fatih Eğitmenlerine iletmeleri gerekmektedir. Veri girişi için BT il koordinatörleri ve İl/İlçe Fatih eğitmenlerine e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yetkileri tanımlanmıştır. Yukarıda bahsi geçen kriterleri karşılayan ve yenilikçi sınıf kurulması uygun görülen okulların bilgilerinin BT İl Koordinetörlerince toplanması ve 23 Ocak 2024 tarihi mesai bitimine kadar ''https://yegitek.eba.gov.tr/'' adresine eksiksiz bir şekilde işlenmesi gerekmektedir.

Söz konusu çalışmada yer almak üzere istekli okulların belirlenmesi, başvuruların BT İl Koordinetörlerince yapılması ve bu husustaki iş ve işlemlerin İl Milli Eğitim Müdürlüklerince ivedilikle yürütülmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.